Naar inhoud

Nieuws/Actueel

RSS

Actueel

De Zevende Dag - 18 juni 2017

Gisterochtend was ik te gast in de Zevende Dag en mocht ik met mijn collega-volksvertegenwoordigers van de andere fracties zelf weer even naar het 'klaslokaal', waar meneer Van de Looverbosch vragen over enkele actuele onderwijsdossiers op ons afvuurde.

 

Het debat behelsde thema's als de nieuwe eindtermen, het M-decreet, het loopbaanpact en het 'rapport' van onze minister Crevits.
U kan het fragment herbekijken op de website van de redactie, vanaf 23.22. 

 

Toegevoegd op 19 juni 2017

Tags: Debat, Leerkrachten, Leerzorg, Loopbaandebat, Vlaams Parlement,

Actuele Vraag - Vakantiewerk moet mogelijk zijn voor alle jongeren in een alternerende opleiding

Gisteren stelde ik minister Crevits tijdens onze plenaire vergadering een actuele vraag omtrent het mogelijk maken van vakantiewerk voor alle jongeren, of zij nu schoollopen in het voltijds of het deeltijds secundair onderwijs.

 

 

Tot op heden is dit immers niet voor al onze leerlingen mogelijk en bestaan er ongelijkheden tussen de verschillende trajecten binnen het deeltijds secundair onderwijs.

Ik ben dan ook zeer blij dat de minister aangaf dat haar federale collega-minister Kris Peeters alles in het werk stelt om vakantiewerk mogelijk te maken voor ál onze leerlingen, mogelijk zelfs nog voor 1 juli 2017.U kan het volledige (video)verslag van de actuele vraag herlezen en –bekijken op de website van het Vlaams Parlement. 

 

Fietstochten langs Kempense partnerdorpen in Roem

Nog geen zomerplannen? Gisteren verscheen in Gazet van Antwerpen een artikel, waarin de vzw Actie Dorpen Roemenië haar sponsorfietstochten promoot langsheen verschillende dorpen in Roemnië, waarmee Vlaamse gemeenten een partnerschap aangingen. Ook Berbesti, partnerdorp van Herselt, staat op de fietskaart! Bij interesse kan u steeds doorklikken naar de site van ADR Vlaanderen.

Artikel GVA maandag 11/04/2017

Toegevoegd op 11 april 2017

Tags: Herselt, RoemeniŽ,

De Zevende Dag - 12 maart 2017

Gisteren was ik te gast in De Zevende Dag naar aanleiding van de uitspraken van Minister Crevits over het engagement en de betrokkenheid van ouders. Gemist? U kan het debat hier bekijken.

Toegevoegd op 13 maart 2017

Tags: Diversiteit, Gelijke kansen, Leerkrachten, Ouders, Vlaams Parlement,

Actualiteitsdebat Onderwijs

Gisteren vond in het Vlaams Parlement een actualiteitsdebat plaats naar aanleiding van de uitspraken van Minister Crevits, waarbij zij aan allochtone ouders de oproep had gedaan om een grotere betrokkenheid te tonen bij de school.

Zelf mocht ik hier namens de fractie het spreekgestoelte betreden om ons standpunt te vertolken. Benieuwd naar mijn tussenkomst? Dan nodig ik u graag uit verder te lezen! U kan het debat tevens herbekijken op de website van het Vlaams Parlement.

Wie ik ben?

Ik ben Kathleen Helsen en woon samen met mijn man Danny en dochter Marie in Herselt. Ik ben schepen en volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. De thema's die me nauw aan het hart liggen, zijn onderwijs, werk en welzijn.

Meer over mij.

Schrijf in voor mijn nieuwsbrief

Bekijk hier alvast het archief.